Ana sayfa
Kullanıcı Adı: Şifre:    Üye Ol   |   Şifremi Unuttum
Müzisyenler Odası
Ressamlar Odası
Fotoğrafçılar Odası
Yönetmenler Odası
 Ya Leyl-3
Aşk can kovalamacasına benziyor en çok. Sana… yokluğunun lekesiz harfleri kalbimi öpüyorken hala ve üşüyorken yüzümün batısı düşünün eski yazıtlarında…

Yaramın kutsallığında inliyor kurtlar. Tanımsızlığının aşk üzere cümlelerinde yüzünü örtüyorum terk-i hazana ve vakt-i leylaya. Gülüşün tutunulası imgem oluyor hayattan ölüm üstü düşerken. Sabra hu çekiyor melanet kalbim. Aşkın kanında harekesi boğuluyor harfin: Cim. Aklın bilinçsizliğiyle aşkın kabusu arasında kalan bütün sesler delilik provası aslında. Ağlayarak dağılıyorum. Dağılarak yoruluyorum. Yol buluyorum rotasız hüznün yoluna. Zannım devrikliğine devriliyor adıma düşen gizin. Sensizlik kifayetsizliğinden öteye gitmiyor cinnetim. Tövbe, aklımı kayırmayacağım bir daha Leyl. Ben benden çıktım. Şimdi görsen tanıyamazsın ´el-bas´lara niyetlenen intiharlarımı.

Dipteyim. Koynumda ayaza çalan yokluğunun ayak izleri… (aşk gibi)… Aklımın zoruna iliştiriyorum hesapsızlığımı. Yazgımı karalıyorum belki temize çekersin diye ama bu önsözsüz ağıtın nüshası temize çekilmiyor. Sebebe kıyamet kalan ellerin ele veriyor çocukluğumun acınılası hüznünü. . Hirpani kıyametim dalgınlığımdan kaçıyor. Ben sana karanlığından yakalanıyorum hep. İşte bu yüzden gözlerinin dermansız uçurumlarında İstanbul´u arayışım ve sana İstanbul boyu kadar yalnızlık kalışım. Yüzümün İstanbul uzantısı! Hangi bana gitsem yine yanıma kalıyor sus boyu sensizlik. Zehir kuşanıyor kehkeşan soylu çocukluğumun suskunluğu. Dilime pelesenk ettim adını, küfür gibi aklımdasın. Notasızım. Avazım çarpık. İçime haykırsana. Üzgünüm, kahküllerine dolanıyor bakışlarım; canım gitmezse aklıma razıyım Leyl.

İkindisiz vakitlere yaslanıp sızımı sefaletin seferiliğinde çoğaltıyorum. Suya kement atan ıslaklığın kahra cefa sessizliğinde unutkan öpüşleri öpüyorum ayaküstü. Sınanmışlığımın boşluğa iliklediği sadakatin korunda susup yatalak harflerde boğuyorum gözlerimi. Aç parantez. ( ölmenin telaşına yakışan aykırı şarkıların sicilinde afyon ve hüzün kokuyor hayatın cümle sonları. İhtilal yangını ağıtın seyrekleşen eskizlerini uzatarak leyle çarpışların sesiyle tenimi deşiyorum. Yine de çekimlenmiyor tutuşup kaldığım sensizliğin anaforu. Kapat parantez.) Tanrım niye parantezler içime kapanıyor durduk yere?

Aylardan yüzün. Gözlerimi devirip uykusuzluğun ana rahmine nazarımı solduruyorum hazanın vuslatı alın yazımı arşınlarken. Değil mi ki, adının bir yerinde asarak kentliliğimin cürmünü, başlamalıydım intihar yatılarına; sana daha yakın ağrılarda düşümü yatırabilmek için acılarına. Gitmeliydin. Çünkü bir adım ötende daha güzel ölüyor içim sana ama gitmiş olsan bile aşk kendinde kalacak, bin yıllık kahır gibi. Ya Leyl! Bana bir masal anlat ama içinde saçların olsun yoksa avutamam kalbimi yokluğun için.

Kaç seni harcadım göğsüme yaslanan sesinin nüktesiz kırıklığı için; eskimedin. Eskiseydin kirpiklerim tutuşurdu evveli. Gözlerini gurbet saydın mı kendine? Aynaya düşen isli bakışın senden kaçtı mı seni yok´layarak? Tenini çürümüşlüğün diye giyindin mi, yara gibi sızlarken dokun(a)madığın yanlarım? Selam söyle gözlerine bu gecede Leyl; gurbetimi inliyorum. Senden mürekkep bir yalnızlığım şimdi. Tekil acılarla kesiyorum kirpiklerimi. İnadına uzuyor hasretinin içimi çekiştirmeleri. Delilik uğultusunda isin bulaşmasaydı kirpiğime, yüz mü verirdim şiire? Çık gel Leyl, ölüm gözbebeklerimi okşuyor ve kim saklansa yüzüme aşikar ediyor senden yetimliğimi.

Parmaklarım kendi hayaletine güç yetiremeyen aşkın sonsözünde ‘yok’ pahasına yırtarken kelimeleri, bir ucundan hayasızca bağırdığım adının zulme heva sessizliğinde kör-topal zifte çekiyorum düşlerimi. Kararan bahtın ağdalanamayan şizofreniyim ben Yar/a bere içinde dualarım ve yangından sadece yalnızlığımızı kurtarabiliyorum. Bileklerim dönüyor uykuya geceleyin, esniyor kirpikleri en kırılgan ağlayışların. Kimbilir belki irin akar gözlerimden heceye? Ceylan gibi suyun kokusuna yazılan cümleye inerim belkide. Kimbilir Meryem’in iniltili düşü gibi bu gecede koynunda sabahlar ellerim. Şimdi yoksun ya, güneşe karşı kim toplayacak kalbimin eteklerini?

Zan cinayet zanlısı aykırılığı metruk bu hikayenin mürtetliğinde. Kendimi öldürmek için kendimi seçiyorum Leyl…


Telif Hakkı Koruma Sistemi
   Bu şiirin telif hakları Cengizhan Konuş' e aittir. Şair, telif hakkı koruma sistemi dahilinde bu şiirinin sadece izin alınarak paylaşılabilmesi izni vermiştir.
Şiir paylaşım izni almak için lütfen tıklayınız.


Not: Tüm şairlerimizin şiirleri, telif hakkı koruma sistemi dahilinde korunmaktadır. Başka sitelerde verilen Yayın Kodu Linkleri doğrudan sitemize gelmekte olup, yayınlanan sitede yayın izni verilip verilmediğini kontrol etmektedir. Yayın Kodu Linki bulunmayan şiirleri lütfen şairlerimize bildiriniz.


Cengizhan Konuş tarafından yazıldı.
25.3.2008 21:18 tarihinde eklendi.
1794 kere okundu.

 
 
Hakkımızda   |   Yardım   |   Hizmet Sözleşmesi   |   Bize Ulaşın   

Copyright ©2007-2024  AkliminOdalari.Net (AON). Her hakkı saklıdır.
Tüm eserlerin telif hakları sanatçıların kendilerine aittir.
Eserlerin izin alınmadan kopyalanması veya kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna göre suçtur.0,88 saniyede yüklendi.